-Regret domnule, dar nu pot sa pun diagnosticul maladiei dvs. Cred ca de vina este alcoolul! -Nu va faceti griji, domnule doctor. Am sa vin cand o sa va treziti!
-Regret, domnule Bula, dar nu pot sa pun diagnosticul maladiei dvs. Cred ca de vina este alcoolul! -Nu va faceti griji, domnule doctor. Am sa vin cand o sa va treziti!
Umanismul detesta orice violenta. (Stefan Zweig)
Umanitatea nu este atat un punct de plecare, cat un rezultat, o opera a inteligentei si a interesului uman. (Tudor Vianu)
Umanitatea nu e alcatuita din suma oamenilor, ci umanitatea se creeaza prin omanei care trebuie sa fie oameni. (Dimitrie Gusti)
Umanismul este un atirbut al acelor curente de gandiure si practici sociale care promoveaza increderea in om, in gandirea si actiunea umana, militand pentru lichidarea tuturor formelor de oprimare, asuprire si inegalitate sociala, pentru dezvoltarea multilaterala si armonioasa a personalitatii umane
Cuvantul umanism, care inseamna armonie, se potriveste culturii clasice. (Anatole France)
Umanismul ramane in fiecare epoca a istoriei europene cea mai frumoasa amintire intelctuala a tarilor batranului continent si o chezasie pastrata pentru certitudinile privitoare la soarta viitoare a omului. (Zoe Dumitrescu-Busulenga)
Inteligenta este ceea ce folosesti cand nu stii ce sa faci. (Jean Piaget)
Am avut o discutie serioasa cu sotul meu si acum el nu fumeaza, nu bea si nu merge la alte femei! Sta linistit in camera de reanimare!
Cel mai fericit om estea cela care face fericiti un numar cat mai mare de oameni. (Lev Tolstoi)
Cu cat mai mare esti, cu atat mai indatorat esti la omenire sa slujesti. (Proverb romanesc)
Oricine esti, si oriunde esti, si oricum esti, adu-ti aminte ca om esti. (Proverb romanesc)
Omul s-a facut unul pentru altul; de aceea unul cu altul sa va ajutati. (Proverb romanesc)
Omenia este prima virtute. (Vauvenargues)
Omenia sau modestia este datoria de a face ceea ce place oamenilor si de a nu face ceea ce nu le place. (Baruch Spinoza)
In mijlocul unei societati lipsita de randuiala morala, cel mai de omenie dintre omanei e cel mai zbuciumat, fiindca el simte durerile tuturora, e chinuit mereu de repulsiuni, jigneste pe toti prin felul sau de a fi, si se face urgisit chiar prin staruinta lui asupra binelui obstesc. (Ioan Slavici)
Viata ticnita, ferita de suferinte si mai mult ori mai putin plina de multumiri firesti, numai oamenii de omenie pot sa aiba. (Ioan Slavici)
A omeni pe cineva, va sa zica a-l trata ca pe un semen socotit deopotriva cu orisicare membru al societatii; om de omenie e cel ce nici nu se abate, nici nu sufera ca altii sa se abate de la randuiala morala a societatii, din care face parte. (Ioan Slavici)
Omenia ne opreste sa fimt rufasi fata de semeni ne orpeste sa fim lacomi. (Seneca)
Omenia exclude lasitatea si nu accepta neomenia. (Adrian Paunescu)
A fi om de omenie inseamna a discerne intre valori si nonvalori si a opta pentru valorile omenesti. (Adrian Paunescu)
Om de omenie inseamna un om activ, in lupta pentru afirmarea valorilor umanitatii. (Adrian Paunescu)
Cine nu-i om de omenie decat fiindca se va afla si fiindca va fi mai pretuit dupa ce se va afla, cine nu vrea bine a face decat daca virtutea lui va face anume valva intre oameni, acela nu-i om de la care poti astepta multa isprava. (Michel de Montaigne)
Omenia noastra, de altfel, nu este numai o lege morala, in sensul restrans al cuvantului, din etapa culturii majore, ci ea este mai degraba o lege stramoseasca cu caracter global, care acopera toate relatiile umane. (Nicolae Margineanu)
Ura este doar expresia slabiciunii, a contradictiei. (Teodor Mazilu)
In omenie e totusi acelasi suflet cu alte caractere, precum acelasi aur e batut tot in alte monede si sapat in alte juvaiere. (Nicolae Iorga)
Omenia este afectiunea pe care o datoram fiintelor din specia noastra ca membri ai societatii universale, carora, prin urmare, dreptatea ne cere sa le aratam bunavointa si sa le dam ajutorul pe care il pretindem pentru noi insine. (Denis Diderot)
Toata omenia si vrednicia omeneasca intr-aceasta se implineste, ca pe neputincios sa ajute si pe nestiuitor nu numai cu cuvantul, ci mai vartos cu fapta pilda aievea sa se arate. (Dimtirie Cantemir)
Omenia curata nu are nevoie sa exagereze si sa devie politeta. Ea e egala si nefortata. (Demonstene Botez)