-Cand ajung acasa, praf ii fac chilotii nevestei. -De ce mai Bula? -Fiindca tare ma strang.
Pe o aleea, mergea o duduie cu un caine. -Faina javra! Dar nici cainele nu-i urat!
Pe o aleea, mergea o duduie cu un caine. -Faina javra! Dar nici cainele nu-i urat, zise Bula.
-Nevasta-mea a fost aseara in zece-douasprezece baruri. Nu s-a intors inainte de sase dimineata casa. -Pai bine si de ce a facut asta? -Cum de ce? Ma cauta pe mine.
-Nevasta-mea a fost aseara in zece-douasprezece baruri. Nu s-a intors inainte de sase dimineata casa. -Pai bine mai Bula si de ce a facut asta? -Cum de ce? Ma cauta pe mine.
-Salut. Ce mai faci? Cum o mai duci? Ce-ti mai face nevasta? -Bine, multumesc. Nevasta si-a gasit un loc de munca, tot timpul este pe teren. De luni pana sambata lipseste de acasa. Este acasa numia duminica. -Saracul de tine, n-as vrea sa fiu in situatia ta! -E! Nu-i asa tragic, o zi trece repede
-Salut Bula. Ce mai faci? Cum o mai duci? Ce-ti mai face nevasta? -Bine, multumesc. Nevasta si-a gasit un loc de munca, tot timpul este pe teren. De luni pana sambata lipseste de acasa. Este acasa numia duminica. -Saracul de tine, n-as vrea sa fiu in situatia ta! -E! Nu-i asa tragic, o zi trece r
Se intalnesc doi prieteni. -Hai sa traiesti! Dar ce ti s-a intamplat? Ochiul vanat, nasul jupuit, obrazul zgariat? -Ghinion! M-au lovit drept in fata cateva farfurii zburatoare! -Ce tot vorbesti? nu exista asa ceva! -Habar n-am de unde le-a cumparat nevasta-mea.
Bula se intalneste cu un prieten. -Hai sa traiesti Bula! Dar ce ti s-a intamplat? Ochiul vanat, nasul jupuit, obrazul zgariat? -Ghinion! M-au lovit drept in fata cateva farfurii zburatoare! -Ce tot vorbesti? nu exista asa ceva! -Habar n-am de unde le-a cumparat nevasta-mea.
-E adevarat ca soacra-ta e bolnava? -Da. -De cand e la spital? -Peste trei saptamani, cu voia lui Dumnezeu, se implineste o luna!
-Bula, e adevarat ca soacra-ta e bolnava? -Da. -De cand e la spital? -Peste trei saptamani, cu voia lui Dumnezeu, se implineste o luna!
Ea: - Pentru numele lui Dumenzeu foloseste ambele maini. El: - Nu pot. Cu una trebuie sa conduc!
Ea: - Pentru numele lui Dumenzeu foloseste ambele maini. Bula: - Nu pot. Cu una trebuie sa conduc!
Ionescu s-a insurat si in prima noapte a lunii de miere sta la fereastra si contempla stelele. Ioneasca: - Vino dragule sa ne culcam. Ionescu: - Nu inca. Mi-a spus mama ca aceasta va fi cea mai frumoasa noapte din viata mea.
Bula s-a insurat si in prima noapte a lunii de miere sta la fereastra si contempla stelele. Ea: - Vino Bula sa ne culcam. Bula: - Nu inca. Mi-a spus mama ca aceasta va fi cea mai frumoasa noapte din viata mea.
El: - Te faci din zi in zi mai frumoasa. Ea: - Mananc numai paine neagra si beau numai apa ca sa-mi mentin tenul. El: - Si cat ai sa poti tine regimul asta? Ea: - Tot timpul! El: - Atunci hai sa ne casatorim!
Bula: - Te faci din zi in zi mai furmoasa. Ea: - Mananc numai paine neagra si beau numai apa ca sa-mi mentin tenul. Bula: - Si cat ai sa poti tine regimul asta? Ea: - Tot timpul! Bula: - Atunci hai sa ne casatorim
Ea: - Ce zici dragule, intai mancam si pe urma ... El: - Cum vrei tu si pe urma mancam!
Ea: - Ce zici Bula, intai mancam si pe urma ... Bula: -Cum vrei tu si pe urma mancam!
-Draga mea, ce avem azi de mancare? -Nu stiu, pentru ca eticheta a cazut de pe cutia de conserve!
Bula: -Draga mea, ce avem azi de mancare? -Nu stiu, pentru ca eticheta a cazut de pe cutia de conserve!
Ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face. (Proverb romanesc)
Florii i se cere parfum si omului politete. (Proverb indian)
Cea mai buna politeta este onestitatea. (Proverb american)
E curios cum gasesc oamenii rusine pentru o multime de lucruri absolut inocente, si-n schimb spun atatea necuviinte cu cea mai perfecta liniste, si fara sa se poatazice ca nu sint bie crescuti, in intelesul de salon al cuvantului. (Alexandru Vlahuta)
P bruma de bun-simt ar spulbera mult spirit. (Vauvenargues)
Buna-cuviinta e un fel de a parea, si in gandul tuturora cuviincios e cel ce se arata respectuos, plin de atentiune, binevoitor, gata sa indatoreze pe altii si doritor de a le face tuturora placuta viata. (Ioan Slavici)
Buna-cuviinta adevarata si statornica in toate imprejurarile singura nu se poate fara modestie si discretiune, fara de corectitudine si ingaduinta, caci numai acestea dau masura dreapta si in darea, si in primirea semnelor de bunavointa. (Ioan Slavici)
Necuviinta nu este un viciu al sufletului, ci este sinteza mai multor vicii: a infumurarii prostesti, a necunoasterii indatoririlor, a trandaviei, a distractiei, a dispretuirii altora si a invidiei. (Jean de la Bruyere)
Un om cuviincios e unul care are in orice clipa strictul necesar de virtute. (Nicolae Iorga)