Bula pune o scrisoare intr-un lic. Ce faci? il intreaba Bubulina -Am scris o scrisoare. -Cui? -Mie. -Si ce-ai scris in ea? -Nu stiu, inca n-am primit scrisoarea.
-Care este diferenta intre capital si munca? -Cand imprumuti cuiva bani este un capital. Cand incerci sa-i capeti inapoi este munca.
-Bula, care este diferenta intre capital si munca? -Cand imprumuti cuiva bani este un capital. Cand incerci sa-i capeti inapoi este munca.
-Doamna profesoara, maine lipsesc de la ore. Merg la inmormantarea bunicii. -Dar e a cincea oara Bula cand iti moare bunica. -Ce sa fac daca bunicul se insoara cam des?
-Bula, daca de data asta raspunzi corect cand vine tovarasul inspector, iti dau zece lei, ii spune foarte rugator invatatoarea lui Bula. Vine inspectorul. -Ia sa vedem, copii, cine stie prin ce se caracterizeaza socialismul? Se uita la clasa si i se adreseaza direct lui Bula: -In socialism se fa
Profesoara de fizica: -Copii, cum se obtine lumina cu ajutorul apei? -Spaland ferestrele, raspunse Bula.
-Mama, de ce profesoara ne spune: "capitalismul este marginea prapastiei"? -Ca sa se poata uita la noi de sus!
In recreatie, copiii discuta intre ei: -Tata e cel mai mare tampit! Ieri a cerut in librarie un maculator liniat. -Al meu e si mai tampit, tot la o librarie a cerut un glob pamantesc patrat! -Cel mai tampit e al meu, intervine Bula. A sarit la shop dupa tejghea si a cerut azil politic!
O cioara statea pe o craca si nu facea nimic toata ziulica. Un iepuras, vazand-o, o intreaba: -As putea sa stau si eu si sa nu fac nimic toata ziua? -Bineinteles, de ce nu? ii raspunde cioara. Astfel ca iepurasul statea pe pamant sub cioara si nu facea nimic. Deodata apare o vulpe si-l mananca pe
Invatandu-l pe altul il faci mai bogat, fara ca tu sa devii mai sarac. (Proverb indian)
-Bula, de ce ai intarziat? -Am apasat mai multa pasta de dinti si apoi am pierdut o ora s-o bag inapoi in tub!
Bula vine la scoala cu pantalonii necalcati. Profesoara se ia de el, la care Bula raspunde: -Tovarasa profesoara, mama a zis ca daca baga televizorul in priza il aude pe Ceausescu, daca baga radioul in priza, il aude pe Ceausescu. Asa ca ii e frica sa bage masina de calcat in priza!
In zilele congresului P.C.R., Bula vine la scoala. Prima ora era lectia de muzica. Cand desxhide cutia viorii, stupoare: inauntru era o arma automata! -Ce faci aici cu arma, Bula? il intreaba invatatoarea. -Eu ca eu, zice Bula, dar sa vad ce face tata cu vioara acolo unde s-a dus.
Tovarasa profesoara ii intreaba pe elevi: -Voi stiti unde se produce curentul electric? -In temrocentrale, raspunde Popescu. -Foarte bine, si mai unde? -In hidrocentrale, raspunde Ionescu. -Minunat, si mai unde? insista profesoara. -In cocina, raspunde Bula. -Cum adica in cocina? -Pai, asear
Examen de baraj cu ultimii concurenti pentur ocuparea unui post de portar la un mare hotel. -Cum procedati cu turistii in stare de ebrietate avansata, care vor cu orice pret sa intre in hotel? -Incercam sa-i dam afara! a fost raspunsul general al concurentilor. A castigat Bula, care a raspuns: -
-Bula, termina! Bula, nu-ti fa de cap! Lasa-l pe taica-tau in pace! El nu de aia s-a spanzurat, ca sa te dai tu huta agatat de picioarele lui!
Nu exista muritor, care sa fie liber. Caci el este sau sclavul bogatiei, sau al soartei. (Euripide)
Omul are pe atata libertate si egalitate, pe cata avere are, iar cel sarac e totdeauna neegal cu cel ce sta deasupra lui. (Mihai Eminescu)
Libertatea opiniilor si a credintelor, libertatea de a vorbi, de a scrie si de a tipari, sint formele libertatii politice. (Paul Doumer)
Libertatea fara spirit de raspundere duce la anarhie, careia i-a succedat totdeauna despotismul. (Robert Dottrens)
Libertatea morala este libertatea pe care o avem de a cugeta, de a ne determina si a lucra, intrucat actiunea este de domeniul particular, intim oarecum, depinzand numai de noi si nicidecum de lege. (Paul Doumer)
Libertatea constiintei este cel mai de pret bun pe care il au oamenii. (Robert Dottrens)
Oh! libertate, nimic nu e mai scump ca tine. (Barbu Stefanescu-Delavrancea)
Libertatea, gustata de mic copil, este viata insasi. (Barbu Stefanescu-Delavrancea)
Nu este libertate posibila de lupta dreapta intre un nenorocit muncitor si un mare proprietar, cum nu ar fi intre un leu si un soarece. (Barbu Stefanescu-Delavrancea)
Libertatea se naste cu lumina. (Dimitrie Bolintineanu)
Pentru libertate, ca si pentru cinste, se poate si se si cade sa-ti primejduiesti si viata. (Miguel Cervantes Saavedra)
Libertatea se invata si se castiga. Ea este unealta si urmarea progresului. (Dimitrie Bolintineanu)
Libertatea nu se tine si nu se intemeiaza prin tiranie, ci numai prin libertate. (Nicolae Balcescu)
Libertatea este o ipoteza a ratiunii, fara de care omul n-ar fi decat un lucru in lumea fenomenelor, la nivelul simplei naturi. (Nicolae Bellu)