-Ce faci acolo, Bula? intreaba mama. -Ii scriu o scrisoare Bubulinei. -Pai tu inca nu stii sa scrii! -Nici Bubulina nu stie sa citeasca!
Bula si Bubulina priveau un tablou reprezetandu-i pe Adam si pe Eva, in costumul celor dintai zile ale creatiei. -Care dintre cei doi este barbatul? intreaba Bubulina -Cum vrei tu sa ghicesc, daca nu sunt imbracati?
-Tata, nu pot sa mananc supa asta. -Chelner, adu-i fiului meu o alta supa! -Tata, nu pot sa mananc nici supa asta. -Chelner, adu-i alta supa. -Tata, nu pot sa mananc nici supa asta. -Dar, de ce nu poti Bula? -Tata, n-am lingura!
Bubulina: - Cand vom fi msri, tu si cu mine ne vom casatori! Bula: -Imposibil. La noi acest lucru se petrece numai in familie. Bunicul s-a casatorit cu bunica, unchiul cu matusa, tata cu mama!
-Bula ai schimbat apa la pestisori? -Nu e nevoie, mamico, n-au baut-o inca pe cea de ieri!
-Mai Bula, de ce ti-ai pus ciorapul pe dos? -Pentru ca pe fata era rupt, mamico!
-Alo, Radio Erevan, e adevarat ca in Romania s-a legalizat prostitutia? -Nu, acolo s-a prostituat legea!
Dupa ce a nascut nevasta-mea, am intrebat-o pe doctorita: -Si peste cat timp credeti ca vom putea face dragoste? -In 20 de minute ies din garda. Asteptati-ma in parcare.
Dupa ce a nascut nevasta-mea, am intrebat-o pe doctorita: -Si peste cat timp credeti ca vom putea face dragoste? -In 20 de minute ies din garda. Asteptati-ma in parcare.
Oricine are dreptul sa fie mandru de stramosii sai, daca e in stare sa-si indeplineasca datoria de a-i imita. (Nicolae Iorga)
Cel mai nedrpet lucru de pe lume e sa ceri cuiva sa fie umilit pentru ca tu esti obraznic. (Nicolae Iorga)
Trebuie ca dreptul sa se incadreze in lege, si din momentul in care dreptul a devenit lege, e absolut. (Victor Hugo)
Numai ce e drept si omenesc, e in adevar solid. (Nicolae Iorga)
Dreptul cand e proclamat rea pompos, se clatina. (Victor Hugo)
Nimic nu-l smulge din hotararea sa pe omul drept si statornic in gandurile sale. (Horatiu)
Dreptul insemneaza ceea ce este nepartinitor si adevarat. (Victor Hugo)
Doi prieteni discutau: -Cum a fost la vanatoare ieri? -Bine, am impuscat o rata! -Salbatica? -Nu stiu, dar taranul care m-a alergat cu furca sigur era salbatic.
Cel care nu-si schimba niciodata opiniile si nu-si corecteaza greselile nu va deveni niciodata mai intelept. (Tryon Edwards)
Niciun om nu are dreptul de a face pe altul sa moara. (Heinrich Heine)
Dreptul nu poate fi stramb niciodata decat dupa ce se va stramba, si atunci nu mai este drept. (Ion Heliade-Radulescu)
Dreptul este astfel in genere libertate, ca idee. (G. W. Fr. Hegel)
Nimeni n-are dreptul sa lucreze numai spre folos egoist; sa se izoleze de oamenii sai; safaca zadarnica pentru dansii cultura dobandita de el; aci numai prin munca societatii a fost pus in stare sa si-o castige. (J.G.Fichte)
Nu-i drept sa-i lasi pe cei dragi in nevoie. (Eschil)
Numim drept ceea ce produce si pastreaza in comunitatea politica fericirea si partile ei constructive. (Aristotel)
Un drept nu se pierde decat prin invoirea formala de a-l pierde. Dar fie aceasta invoire smulsa cu de-a sila, fie dictata de ratiune de stat, fie izvorata din orice alte consideratiuni, nu se modifica si nu se nimiceste decat din momentul in care renuntam la el. (Mihai Eminescu)
Nedrept pare a fi : odata, cel ce calca legea, apoi al doilea, hapsanul care inseala pe altii, in sfarsit, al treilea, dusmanul egalitatii. (Aristotel)
Dreptul in veci nu va muri. (Dimitrie Cantemir)
Ceea ce este drept e placut pentru prietenul dreptatii si in general ceea ce-i potrivit cu virtutea e placut pentru prietenul virtutii. (Aristotel)
Drepturile omului implica si datoriile lui. (Tudor Arghezi)
Este drept sa avem ceea ce este al nostru si este nedrept sa avem ceea ce nu este al nostru. (Aristotel)