Un reporter in varf de munte ia interviu unui cioban falnic : - Bade faine oi ai - Faine dara ... - Nu-ti e greu asa singur pe munte , ca te vad barbat tanar . - Greu dara ... - Cand iti vine chef de amor ce faci bade , sa auda si telespectatorii nostrii - Pai ce sa fac ; iau o oaie , o intorc
Ghita Ciobanul isi numara oile: "105, 106, 107, buna iubito, 109, 110..." via BFPT
Ciobanul , in timp ce sta pe tapsan cu oile, are o revelatie : -Oaia aia face beee , ailalta beee , tate fac beee. Si se mai mira lumea ca de ce beu !
Intr-un compartiment de tren, doua studente, care plecau in vacanta si un cioban. Din plictiseala, fetele se apuca sa converseze: -Vai, draga, m-a ros pantoful si ma doare "tendonul lui Ahile". -Si pe mine, de ieri ma doare "marul lui Adam". Ciobanul nu vrea sa se lase nici el mai prejos. Se ridi
Un cioban statea in autobuz, sprijinit in bata. La un moment ddat, soferul pune frana si ciobanul cade. Un tanar rade de el: -Deh, daca aveai un cauciuc in capatul batei nu mai cadeai! -Ohhhoo, ficior, si daca tatal tau avea un cauciuc in capul ...., aveam loc pe scaun si nu cadeam!
Ai curajul sa-ti asculti inima si intuitia! Ele stiu deja ce vrei tu sa devii cu adevarat. (Steve Jobs)
O judecatoare de la Tribunalul Municipiului Bucuresti se plange ca in timpul furtunii de ieri s-a trezit cu o vila in curte!
Sotul, intra rapid in casa, isi saruta nevasta si primeste in schimb un sarut mai pasional ca niciodata. -Acum, spune-mi, cum arat fara mustata? -Aaaaaa, tu erai?
Dimineata avem nevoie de 2 lucruri: de o cafea si de un zambet de la persoana pe care o iubesc. De aia imi beau cafeaua in fata oglinzii!
Orice trebuinta nesatisfacuta in deplin e o rezerva de multumiri pentru viitor. (Ioan Slavici)
Nimic mai lenes decat omul comod si nimeni nmai curios decat acela lipsit de griji. (Plinius cel Tanar)
Omul stapanit de trebuinte impersonale e fara indoiala ferit de griji si are multe multumiri curate si senine. (Ioan Slavici)
Cu cat un om are mai mult, cu atat ii trebuie mai mult. (Charles Wagner)
Cu cat mai multe si mai intetitoare ne sint trebuintele cu atat mai multe si mai vii placeri, dar si cu atat mai multe si mai grele dureri putem sa avem (...) fericirea vietii atarna de la multimea mijloacelor de satisfacere ce ne stau la indemana. (Ioan Slavici)
Un popor in care trebuintele intelectuale se dezvalesc, se face o natie mare; dimpotriva, acela la care aceste trebuinte se inabusesc, se face o natie bruta, se indobitoceste si se intoarce la starea sa cea salbatica. (Mihail Kogalniceanu)
Tot uscatul lumii de-l vei dobandi, trebuinta vei avea, la moartea ta, numai de-o palma de pamant. (Proverb romanesc)
Dupa cum e trebuinta, se arata si iscusinta. (Proverb romanesc)
Nici de prisos, nici de lipsa, ci numai de trebuinta sa poftesti sa dobandesti. (Proverb romanesc)
Nu exista un bun mai mare si mai adevarat pentru noi, decat binele societatii. (Voltaire)
O societate e cu atat mai aleasa cu cat pare a fi compusa din prieteni care se iubesc pana la admiratie, care sint foarte spirituali si care sint totdeauna oamenii cei mai modesti din lume. (Stendhal)
Cel mai mare dusman al societatii e deci omul ce calca ori nesocoteste legi, se leapada de obiceiuri ori trece cu vederea calcarea de legi si lepadarea de obiceiuri, caci el iese din organismul viu al societatii si impinge societatea spre descompunerea in inivizi. (Ioan Slavici)
O societate devine culta din momentul ce membrii sai se bucura de anumite functiuni superioare sufletesti si intretin constient in practica vietii lor anumite deprinderi intelectuale si morale. (Constantin Radulescu-Motru)
O societate se exprima prin valorile ei iesite din comun. (Adrian Paunescu)
Experienta noastra spirituala ar putea nu numai sa ne invete, cum sa fim noi insine intru lumea de astazi, dar si cum sa fim de folos unei astfel de lumi innoitoare. (Constantin Noica)
Cu cat o societate este mai inaintata pe calea civilizatiunii, cu atat ea sufera mai putin dominatiunea de orice natura. (Ion Ghica)
Societatea nu este alta decat comunicatia uspara si sloboda a persoanelor, a lucrurilor si a ideilor. (Mihail Kogalniceanu)
O societate nu se poate considera ca intrata pe calea progresului, a civilizatiunii si a libertatii, decat numai atunci cand oamenii au ajuns a intelege sfintenia datoriilor; numai atunci drepturile civile si politice devin consecinta implinirii datoriilor. (Ion Ghica)
Orice societate, ale carei organe nu mai corespund functiunilor pentru care au fost create si ale carei madulare nu sint hranite in raport cu munca folositoare pe care o produc, dispare. (Anatole France)
Societatea e chipul schimbarilor vesnice, a luptelor pentru existenta si suprematie. (Mihai Eminescu)
E deopotriva de rau sa-l indemni sa plece pe un oaspete ce vrea sa mai stea si sa-l opresti pe unul grabit sa plece. E bine sa-i ai de grija cat vrea sa stea si sa-l lasi sa se duca indata ce doreste. (Homer)