Simtamintele de simpatie se manifesta in noi prin impartirea durerii sau a bucuriei altora. (Emanuel Martig)
-Ce-ai zice daca te-as parasi si m-as recasatori cu altul? Ai suferi? -De ce sa sufar eu pentru un om strain?
-Ce-ai zice daca te-as parasi si m-as recasatori cu altul? Ai suferi Bula? -De ce sa sufar eu pentru un om strain?
-Iar ai venit beat acasa, il cearta sotia. Si ai promis solemn ca ai sa devii alt om. Nu te-ai tinut de cuvant. -Ba da, am devenit alt om. Dar si aluia ii place un paharel!
-Bula, iar ai venit beat acasa. Si ai promis solemn ca ai sa devii alt om. Nu te-ai tinut de cuvant. -Ba da, am devenit alt om. Dar si aluia ii place un paharel!
Sotia soseste pe neasteptate acasa si-si gaseste sotul in pat cu o alta femeie. -Nenorocitule - urla disperata sotia, ce naiba faci aici? Sotul ii sopteste amantei: -Ti-am spus eu ca asta habar n-are ce facem noi aici?
Sotia soseste pe neasteptate acasa si-l gaseste pe Bula in pat cu o alta femeie. -Nenorocitule - urla disperata sotia, ce naiba faci aici? Bula ii sopteste amantei: -Ti-am spus eu ca asta habar n-are ce facem noi aici?
Secretara catre director: -Sotia va roaga sa poftiti la telefon! -Ma roaga? Atunci nu este sotia mea!
Secretara catre Bula: -Sotia va roaga sa poftiti la telefon! -Ma roaga? Atunci nu este sotia mea!
Dupa o cearta zdravana pe plaja, sotia il intreaba pe sot: -Daca as cadea in apa, ai intra ca sa ma salvezi? -Desigur. Chiar tu ai spus mai devreme ca sunt in stare de orice tampenie!
Dupa o cearta zdravana pe plaja, sotia il intreaba pe Bula: -Daca as cadea in apa, ai intra ca sa ma salvezi? -Desigur. Chiar tu ai spus mai devreme ca sunt in stare de orice tampenie!
-Taticule, ce este o ciocanitoare? -O privighetoare dupa un an de la casatorie!
-Taticule, ce este o ciocanitoare? intreaba Bula -O privighetoare dupa un an de la casatorie!
-Ei cum a fost noaptea nuntii? -Ce sa-ti spun o catastrofa -Ai avut probleme? -Dimpotriva! A fost formidabil! Atat de formidabil inca a doua zi dimineata lasandu-ma antrenat de puterea obisnuintei am depus o bancnota de 100 lei pe perna! -Vai de mine! Desigur s-a infuriat ... -Nu, inchipuie-ti
-Ei cum a fost noaptea nuntii, mai Bula? -Ce sa-ti spun o catastrofa -Ai avut probleme? -Dimpotriva! A fost formidabil! Atat de formidabil inca a doua zi dimineata lasandu-ma antrenat de puterea obisnuintei am depus o bancnota de 100 lei pe perna! -Vai de mine! Desigur s-a infuriat ... -Nu, inc
Sotia catre sot: -Pe vremuri erai fericit daca ma puteai vedea doar cateva minute pe zi. -Draga mea, in privinta asta te asigur ca nimic nu s-a schimbat.
Sotia catre Bula: -Pe vremuri erai fericit daca ma puteai vedea doar cateva minute pe zi. -Draga mea, in privinta asta te asigur ca nimic nu s-a schimbat.
De obicei nu-i laudam cu draga inima decat pe cei care ne admira. 9La Rochefoucauld)
Trebuie sa gasesti si in virtute omeneasca pentru ca sa unesti in admiratia pentru opera literara si pe scriitor. (Nicolae Iorga)
Catre respectul fata de noi insine, ne indruma moralitatea; la stima fata de altii, ne obliga educatia. (J. W. Goethe)
Poti admira ce n-ai inteles cu totul, dar nu poti iubi decat ce ai inteles bine. (Nicolae Iorga)
In realitate simpatia este sensibilitate; ea nu convine decat unui caracter sensibil. Ea este deosebita si de mila. (Immanuel Kant)
Saluta un om mare nu descoperindu-si capul, ci descoperindu-ti cugetul. (Nicolae Iorga)
La inceput orice simpatie e partinitoare. (Goethe)
Respectul de om rpesupune, in expresiunea lui cea mai simpla, respectul de sine. O forma a respectului de sine, care este, in acelasi timp, o forma de manifestare elementara a simtului moral, este tinerea de cuvantul dat, respectul adevarului. (Ion Gavanescul)
Respectul este puterea cea mare care deschide toate portile sufletului pentru o intelepciune cu mult mai inalta decat a capsorului nostru. (Fr. W. Forster)
Ce e mai nobil decat cea mai adanca stima pentru ceea ce e superior, decat inlaturarea cu dispret a tot ce e vulgar. (J.G.Fichte)
Acela care a pierdut odata respectul de sine insusi, care a cedat presiunii circumstantelor exterioare, cand constiinta sa, in sinea lui, ii ordona sa lupte si sa invinga, acela care a inceput sa dea intaietate subtilitatilor cazuistice inaintea afirmarii unei convingeri puternice - acela si-a creat
Nu poate exista pace si respect reciproc intre doua spirite atata timp cat, in cursul dialogului lor, fiecare nu respecta intreaga lume. (Ralph Waldo Emerson)
Cel care slabeste simtamantul respectului posteritatii, slabeste asadar faptele de bine. (Denis Diderot)