Personalitatea umana este subiectul progresului si al libertatii. (Mircea Malita)
Trasaturile generale si individuale ale personalitatii sunt ca niste noduri extrem de incalcite in ansamblul diferitelor fenomene reale si de aceea practicarea personalitatii devine o chestiune extrem de grea si care cere multa prudenta. (A.S.Makarenko)
O mare personalitate nu se poate sa se manifeste si sa se realizeze pe fondul unor nulitati, pentru ca nu exista termen de comparatie, nu exista rezonanta actelor marii personalitati. (George Macovescu)
Sunt unele personalitati sarace care, prinzand in ele uneori curentele mari ale societatii in care traieste, devin torente uriase, devin torente uriase, care inlatura cele mai mari piedici. Te miri apoi inaintea unui om linistit si sab, auzind ce a savarsit acesta. (Nicolae Iorga)
Personalitatea manifesta o larga receptivitate fata de tot ce este nou, inaintat, este un cautator permanent al noului, un om de initiativa, un inventator, un permanent inovator cu un inalt spirit de responsabilitate fata de destinul colectivitatii din care face parte, animat permanent de idealurile
Nu visa lucruri marunte pentru ca nu au puterea sa miste inimile oamenilor. (Goethe)
Personalitatea reprezinta cea mai inalta sinteza sufleteasca. Misiunea personalitatii este ca prin ea sa se contribuie la realizarea umanitatii. (Dimitrie Gusti)
Idealul personalitatii nu este rezervat unei minoritati, unei elite - de rasa sau de genii - ci este un ideal etic accesibil, un model pe masura oricarui om care depune eforturi de a-si stapani si sublima particularitatile si de a-si dezvolta calitatile. (C.I.Gulian)
Un om nu poate deveni personalitate - in sensul etic multilateral al cuvantului - numai pentru ca desfasoara energie sau un anume talent, ci numai atunci cand isi submite activitatea sau creatia colectivitatii. (C.I.Gulian)
Dezvoltarea multilaterala a personalitatii umane constituie scopul societatii noastre si, totodata, factorul hotarator al acestei constructii. (Ana Gluvacov)
Trasatura personalitatii umane se formeaza si se dezvolta in raporturile individului cu viata sociala, dar sunt si ordul activitatii proprii a individului, atat al celei subiectiv-spirituale, cat si al celei practice, rodul a ceea ce putem numi, pe o treapta mai inalta, autocratie, care se realizeaz
Personalitatea umana nu si-ar putea gasi o implinire multilaterala in afara dimensiunii ei spirituale, legata de invatamant, stiinta si cultura. (Dumitru Ghise)
Personalitatea este ansamblul de caracteristici care diferentiaza un individ de semenii sai in ceea ce priveste constitutia, temperamentul, inteligenta caracterul, comportamentul sau. A face sa infloreasca personalitatea inseamna a cunoaste copilul asa cum este el, pentru ca dandu-ne seama de posibi
Marea personalitate este nu fabricantul mestesugit al epocii sale, ci e ceva rasarit din lumea vesnica si originala a spiritului. (J.G.Fichte)
A sti ca stii putin, ca trebuie sa stii tot mai mult, organizandu-ti cunostintele in virtutea unor principii pentru a intra - indiferent, ce domeniu, ce profesiune servesti - in tainele marii culturi, inseamna a-ti cunostrui personalitatea. (Constantin Crisan)
Firul care uneste magma personalitatii este geniul muncii intru desavarsire, dar acest fir, departe de a egaliza biografiile, se desface in tot atatea fibre deosebite purtand fiecare parca vibratiile eoliene, cu sunet distinct. (Constantin Crisan)
Personalitatea se manifesta si se realizeaza concret in activitati creatoare, in cadrul procesului muncii. (Tiberiu Bogdan)
Personalitatea (sau persoana) cuprinde toate trasaturile fizice si indeosebi psihice relativ stabile si durabile ale omului, trasaturi si partiuclaritati care determina in mod constant continutul activitatii lui. (Tiberiu Bogdan)
Personalitatea este ca o moneda de argint, care, oricum o arunci, cade mereu cu efigia in sus, niciodata cu reversul. (Lucian Blaga)
O personalitate adevarata, normala, se dezolvta neintrerupt, din copilarie pana in ultima zi a vietii. (Ion Biberi)
Personalitatea oemneasca nu poate sa existe fara o disciplina interna, morala. (Garabet Aslan)
Personalitatea este astazi general recunoscuta ca o valoare suprema etica. (Petre Andrei)
Personalitatea etse tipul actual al dezvoltarii speciei, in forma cea mai inaintata. (Felix Aderca)
Nu lua niciodata o decizie daca poti sa faci pe altcineva sa o ia.
Este greu sa te iei la intrecere cu vulturii, cand lucrezi cu curcanii.
Lucrurile merg mai rau sub presiunea preocuparii de a le face sa mearga mai bine.
Cand o problema dispare, oamenii care lucreaza la rezolvarea ei nu dispar.
Efortul de a prinde un obiect in cadere va produce consecinte mai grave decat obiectul care ar fi fost lasat sa cada.
Un doctor isi poate ingropa greselile, dar un arhitec nu poate decat sa-si sfatuiasca clientii sa planteze iedera in lungul zidurilor.
Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte.